Een privékamer aanmaken in Skribbl.io: 14 stappen (met afbeeldingen) - wikiHow (2024)

Pdf downloaden

Bijdragen vanwikiHow-redactie

Pdf downloaden

In dit artikel:

Stappen

Gerelateerde artikelen

Skribbl.io is een leuk online spel waar je dingen moet tekenen en de andere spelers moeten raden wat je getekend hebt. Privékamers in Skribbl zijn kamers waar je alleen toegang toe krijgt door middel van een uitnodigingslink. Dit is handig als je alleen met mensen wilt spelen die je kent, zoals vrienden of familie. Deze wikiHow laat je zien hoe je zelf een privékamer kunt aanmaken in Skribbl!

Stappen

Pdf downloaden

  1. 1

    Open https://skribbl.io/ in een webbrowser. Je kunt iedere webbrowser op een pc of Mac gebruiken. Je kunt het spel spelen op de Skribbl-website en hoeft dus niets te downloaden.

  2. 2

    Voer je naam in bij het eerste veld. Gebruik het tekstveld boven het plaatje van je avatar. Je kunt zowel je bijnaam als je eigen naam invullen.

    • Je kunt dit veld ook leeg laten. Dan geeft het spel je een willekeurige naam.
  3. 3

    Selecteer een taal. Gebruik het dropdownmenu naast je naam om een taal te selecteren. Hiermee geef je aan in welke taal de woorden verschijnen in de kamer die je straks gaat aanmaken.

  4. 4

    Gebruik de bovenste pijltjes om de ogen van je avatar aan te passen (optioneel). Het poppetje in het midden van het scherm links is je avatar. Je avatar is een geanimeerd poppetje dat jou vertegenwoordigt tijdens het spel. Je kunt de pijltjes links en rechts van je avatar gebruiken om de avatar aan te passen. De bovenste pijltjes zijn bedoeld om de ogen aan te passen (optioneel). Er zijn 31 verschillende mogelijkheden wat betreft de ogen.

    • Je kunt ook op de dobbelsteen in de rechterbovenhoek klikken. Er wordt dan een willekeurige avatar voor je aangemaakt.
  5. 5

    Gebruik de middelste pijltjes om de mond van je avatar aan te passen (optioneel). De middelste pijltjes links en rechts van je avatar zijn bedoeld om de mond van je avatar aan te passen. Er zijn 24 verschillende mogelijkheden om uit te kiezen.

  6. 6

    Gebruik de onderste pijltjes om de kleur van je avatar aan te passen (optioneel). De onderste pijltjes links en rechts van je avatar zijn bedoeld om de kleur van je avatar aan te passen. Er zijn achttien kleuren om uit te kiezen.

  7. 7

    Klik op Maak privékamer. Dit is de blauwe knop onderaan het scherm. Hiermee maak je een privékamer waar je mensen voor uit kunt nodigen in plaats van een openbare kamer waar iedereen kan meespelen.

    • Als je een advertentie te zien krijgt, wacht dan gewoon even tot deze voorbij is.
  8. 8

    Kies hoeveel rondes je wilt spelen. De standaard is drie rondes. Gebruik het dropdownmenu aan de bovenkant van het scherm om te kiezen hoeveel rondes je wilt spelen.

    • Je kunt kiezen voor twee tot tien rondes.
  9. 9

    Kies de 'Tekentijd in seconden'. Dit bepaalt hoelang iedere speler de tijd krijgt om te tekenen. De standaard tekentijd is tachtig seconden.

    • Je kunt kiezen voor dertig tot honderdtachtig seconden.
  10. 10

    Pas de taal aan als je dit nog niet gedaan hebt. Pas de taal aan naar die van je eigen land of naar de taal waarin alle spelers met elkaar communiceren.

  11. 11

    Voeg je eigen woorden toe. Eigen woorden zijn woorden die je kunt trekken om te tekenen als je aan de beurt bent. Plaats een komma tussen de woorden bij het invoeren. Je dient minimaal vier woorden in te voeren en de woorden mogen maximaal dertig letters lang zijn.

    • Als je als enige speler eigen woorden wilt gebruiken, klik dan het vinkje onder het tekstveld aan.
  12. 12

    Klik op Kopiëren naast de link. De link wordt getoond als je met het pijltje van je muis over de witte balk onderaan het scherm zweeft. Klik op de gele knop met de tekst Kopiëren om de link te kopiëren. Je kunt de link doorsturen aan je vrienden en ze zo uitnodigen om mee te spelen in jouw kamer.

  13. 13

    Deel de link met je vrienden. Plak de link in een berichtje aan je vrienden om ze uit te nodigen mee te spelen in jouw kamer. Je kunt de link bijvoorbeeld per e-mail of Whatsappbericht versturen of deze op social media of een forum plaatsen. Om de gekopieerde link te plakken, druk je op je rechtermuisknop en klik je daarna op Plakken. Er kunnen maximaal twaalf mensen meespelen in een privékamer.

    • De vrienden die je uitnodigt zullen eerst naar de beginpagina van de website worden gestuurd. Hier dienen ze hun naam in te voeren en eventueel hun avatar aan te passen. Als ze hiermee klaar zijn, klikken ze op de groene knop met de tekst Spelen.
    • Als je vrienden via de link niet in de privékamer terechtkomen, kun je proberen de link te kopiëren door er met je rechtermuisknop op te drukken en daarna op Kopiëren te klikken in plaats van de kopieerknop te gebruiken. Als dat ook niet werkt, kun je proberen de link over te typen.
  14. 14

    Klik op Spel starten nadat iedereen aanwezig is in de kamer. Hiermee begin je aan een nieuw spel. Een spel in een privékamer werkt hetzelfde als een spel in een openbare kamer.

    • Het enige verschil is dat degene die de kamer heeft aangemaakt, een kroon draagt.
    • Er is minimaal één andere speler nodig in de kamer voordat je het spel kunt starten.

    Advertentie

Over dit artikel

Een privékamer aanmaken in Skribbl.io: 14 stappen (met afbeeldingen) - wikiHow (18)

Bijdragen van:

wikiHow-redactie

wikiHow-redacteur

Dit artikel is nagelezen door onze redactie, die artikelen controleert op juistheid en compleetheid.

Ons team van deskundigen loopt het werk van de redactie na om te zorgen dat artikelen die op wikiHow te lezen zijn aan alle kwaliteitseisen voldoen. Dit artikel is 5.380 keer bekeken.

Categorieën: Gaming

In andere talen

Engels

Indonesisch

Thai

Spaans

Koreaans

Portugees

  • Afdrukken

Deze pagina is 5.380 keer bekeken.

Een privékamer aanmaken in Skribbl.io: 14 stappen (met afbeeldingen) - wikiHow (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nicola Considine CPA

Last Updated:

Views: 5985

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nicola Considine CPA

Birthday: 1993-02-26

Address: 3809 Clinton Inlet, East Aleisha, UT 46318-2392

Phone: +2681424145499

Job: Government Technician

Hobby: Calligraphy, Lego building, Worldbuilding, Shooting, Bird watching, Shopping, Cooking

Introduction: My name is Nicola Considine CPA, I am a determined, witty, powerful, brainy, open, smiling, proud person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.